Takaisin vuorilta

Matka Takayamasta kohti Tokiota alkoi tänään aamupäivällä.  Hieman meinasi tulla kiirus kun muistin bussin lähtöajan väärin,  mutta onneksi bussiasema sijaitsi hotellia vastapäätä. Ensimmäinen etappi oli siis päästä vuorten välissä kiemurrellen Takaymasta Matsumotoon. Tie tosiaankin kiemurteli kuin serpenttiini ja maisemat olivat jylhät.  Olimme niin korkealla vuoristossa,  että kevät oli vasta aluillaan.  Puissa ei ollut yhtään vihreää ja luntakin näkyi ajoittain jopa paljon.  Kuljimme myös muutaman laskettelukeskuksen ohi,  joista toisessa oli vielä muutama hullu laskija vaikka vettä vähän satoikin. Upeita vuoristopuroja virtasi kaikkialla ja kevät teki kunnolla tuloaan. Yhden kylän bussiasemalle oli rakennettu bussia odottaville pieni jalkakylpylä. Siinä istui joitakin ihmisiä iloisesti jalat höyryävässä vedessä ja odotteli oikeaa linja-autoa. Kuinka mukava ja hauska idea! Mitä lähemmäksi Matsumotoa päästiin sitä keväisemmäksi muuttui maisema. Taas näkyi kirsikanpuita kukkimassa ja muissa puissa oli jo kovasti hiirenkorvia. Matsumoto oli meille vain vaihtoasema,  josta teimme tehokkaan 15 minuutin vaihdon junaan. Junalla sitten puksuttelimme etelään, päämääränä Tokio. Ja niin kaunista niin kaunista oli maisema. Puut olivat siinä kevään kauniissa raikkaassa kirkkaassa vihreässä lehdessä ja talot ja pihat upeasti hoidettuja. Leikeltyjä pensaita ja havupuita näkyi mielettömän paljon sekä myös kivipuutarhoja. Voisin melkein veikata,  että kyseinen vuoristoseutu jossa muutaman päivän vietimme,  on uskomattoman upea syksyllä,  kun  on ruska. Ehkä siinä olisi hyvä syy tulla tänne uudestaan.

Tokioon päästyä halusimme vielä hieman kierrellä ja kaarella Tokion kaduilla ja vain ihmetellä ihmisiä. Huomasin jossain vaiheessa eläinkaupan ja sinne oli mentävä käymään.  Kauppa oli siis sellainen missä myytiin eläinten hoitoon tarvittavia tarvikkeita ja koiranpentuja. Siellä oli kymmenkunta pientä ja suloista pentua omissa lasisissa kopeissa. Vaikka kuinka suloisia olivat niin ei koiranpentujen tule olla lasikopeissa näytillä ihmisille. Niiden pitäisi olla jossain aitauksessa juoksemassa vapaana ja leikkimässä toistensa kanssa.

Niin ja sitten on pakko kirjoittaa myös muutama sana japanilaisista vessanpöntöistä. Olen tehnyt periaatepäätöksen siitä,  että haluan kotiini japanilaisen pytyn. Nämä monitoimipytyt kun vievät istuntokokemuksen toiselle tasolle. Istuin on ensinnäkin lämmitetty,  pytyn saa napinpainauksella soittamaan musiikkia,  napista se suorittaa myös pesun ja toisesta napista tulee sitten vielä puhalluskuivaus. Kertakaikkisen täydellistä.

Illaksi siirryimme sitten lentokenttähotelliin,  koska huomenna on aamulento takaisin Kuala Lumpuriin. Vielä viimeiset sushit ja saket naamaan ja toivottavasti hyvät yöunet. Huomenna aamulla kun heräämme niin vaalien tuloskin on selvillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s