Borneo

Viisi vuotta sitten löysin uudelleen elementtini nimittäin veden. Olen aina ollut kova ja hyvä uimaan ja jotenkin lapsuuden muistoissa on paljon vedessä pulikoimista. Tähän on vaikuttanut erityisesti mummola,  joka sijaitsi veden äärellä ja jossa kaikki kesät vietettiin.  Mutta viisi vuotta sitten tutustuin uuteen vesiharrastukseen nimittäin sukeltamiseen ja se vei mukanaan. Suoritin sukelluskurssin Suomessa lokakuussa. Oli aika kylmää vettä silloin. No mutta sitten jo joulukuussa lähdimme noin viiden kuuden viikon Aasian kiertueelle. Silloin ihastuin sekä Aasiaan että myös sukellukseen trooppisissa vesissä. Vietimme silloisen tourneen loppupuolen Borneon itäpuolella sijaitsevalla saarella nimeltä Mabul. Teimme myös sukellusretkiä läheiselle Sipadan-saarelle,  joka suomalaisille lienee tuttu herrojen Fränti ja Vahanen kaappauksesta monia vuosia sitten.

Palasimme viime viikolla Mabulin ja Sipadanin sukellusparatiisiin neljäksi päiväksi. Koko tämän reissun aikana on ollut selvää,  että saarille palaisimme. Emme saaneet majoitusta varattua samasta loistavasta paikasta kuin silloin,  mutta aika kiva oli tämänkin kertainen. Asuimme neljää päivää vanhalla öljynporauslautalla,  joka oli muutettu sukelluskeskukseksi. Lautalta löytyivät majoitustilat,  aurinkokansi,  ruokailutilat,  sukellusvarusteille tilat,  pelihuone biljardipöytineen jne. Lautta seisoi tukevasti noin kilometrin päässä Mabul-saaresta. Oikein hauska tapa majoittua ja sukellella. Lisätietoa paikasta http://www.seaventures.com.

Ja ai että olikin taas mahtavia sukelluksia. Aivan yhtä mahtavia kun viisi vuotta sitten. Koin aivan valtavan voimakasta hyvänolon tunnetta sukelluksilla. Ihan kuin olisi kotiin tullut. Ja veden alla oli taas upeat korallit ja aivan käsittämättömän kauniita ja värikkäitä kaloja. Vesi oli miellyttävää 29 asteista. Enpä olisi onnellisempi voinut olla. Illat menivät lautalla syödessä ja ihmisten kanssa jutellessa. Tällaisiin paikkoihin,  missä yksi aktiviteetti yhdistää,  tulee yleensä aina aika sosiaalista porukkaa. Ja minusta kyllä aika helposti saa juttuseuraa. Mahtavien neljän päivän jälkeen siirryimme vielä Borneon pohjoisosassa sijaitsevaan kaupunkiin. Kota Kinabalu on saaren keskus ja täältä löytyi myös mahtavat sukelluspaikat. Aivan todella kivoja ravintoloita (joista suosikiksi nousi Chilli&Vanilli) ja kahviloita,  joista kivoin oli October Cafe. Tämä oli eka kerta kun Kota Kinabalussa sukellettiin,  ja paikkaa voi todella suositella. Ja onni potkaisi myös sään suhteen sillä aurinko hemmotteli kaikkien sukellusten ajan.

Tuleva viikonloppu menee Kuala Lumpurissa ja varmasti jo joutuu/saa erilaisia kotiasioita alkaa laittamaan kuntoon sillä kotimatka Suomeen häämöttää jo muutamien viikkojen päässä. Ja viikonlopun aikana on kiva viettää aikaa myös paikallisten kavereiden kanssa,  sillä pian on jo heippojen sanomiset edessä. Maanantaina lähdemme viideksi päiväksi tutustumaan Myanmariin. Siitä lisää sitten myöhemmin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s