Cairns

Jäin sukellusreissun jälkeen vielä kahdeksi yöksi Cairnsiin.  Osaksi siitä syystä,  että viimeisen sukelluksen jälkeen ei pitäisi lentää 24 tuntiin. Cairns on pieni kaupunki,  jossa on paljon reppureissaajia ja eläkeläisiä. Jos en tekisi  sukelluksia valliriutalla niin en kyllä näe mitään syytä miksi tulisin lomalle tänne. Veikkaan,  että suurin osa tänne tulevista turisteista tulee valliriutan takia.  Seutu on kyllä kaunista,  koska merelliset kaupungit ovat aina upeita ja meren lisäksi kaupunkia ympäröi upeat kukkulat. Täältä tehdään myös matkoja sademetsään,  joka on itseasiassa maailman vanhin sademetsä. Ja koska nuoria reppureissaajia on paljon löytyy huikea määrä erilaista aktiviteettia, kuten benjihyppyä, laskuvarjohyppyä, snorklausta jne. Kaupunki on myös täynnä halpoja hostelleja ja reppureissaajien majoitusta.

Lähdin viettämään iltaa uusien sukelluskavereiden kanssa,  jotka tapasin siis laivalla. Tehtiin tärskyt satamaan jossa aloitimme iltaa ruoalla ja drinkeillä. Aika kului nopeaan koska porukka oli kovin puheliasta. Paljon hauskoja tarinoita kerrottiin puolin ja toisin. Siitä sitten jossain vaiheessa lähdimme paikalliseen suosittuun yökerhoon. Sisälle pääsy meinasi olla ongelma kun mulla ei ollut mitään henkkareita mukana.  Täällä henkkarit katsotaan kaikilta,  ei pelkästään nuorilta. Jos olisin ollut yksin menossa baariin niin en olisi pääsyt, mutta portsari kyseli seuralaisiltani muutamia kysymyksiä kuten mikä on etunimi, mistä he tuntevat minut ja olenko ottanut huumeita. Ja koska uudet kaverini olivat vakuuttavia siitä että nimeni on Toni ja etten ole ottanut huumeita pääsin sisään. Ja kyllä en ole pitkään aikaan tuntenut olevani aivan väärässä paikassa.  Klubi oli täynnä nuoria ihmisiä aivan helvetin kännissä. Kalja virtasi,  lattiat on  tahmeat viinasta ja jengi tanssi kovasti. Olin itsekin ihmeissäni että miten minä nyt voin näin tuntea,  mutta niin se vaan oli. Yksi syy voi olla ikä. Keski-ikä senkun lähestyy ja samat asiat kuin ei enää tunnu omilta. 15 vuotta sitten paikka olisi ollut unelma mesta bilettää. Urheasti kuitenkin yritin parhaani pitää hauskaa.  Ja olihan meillä hauskaa kun löydettiin vähän rauhallisempi nurkkaus meidän jengille. Siitä sitten jossain vaiheessa MacDonaldsin kautta hotellille nukkumaan.

Loppuaika Cairnsissa meni syödessä,  kaupungissa kävellen ja levätessä. Ihan kivaa oli ottaa iisisti ja hengitellä syvään. Mutta sukellukset olivat sen verran upeita,  että nyt on taas hinku päästä pian pinnan alle. No tässä on vielä puolitoista kuukautta aikaa ennen Suomeen paluuta,  joten jospa sitä jossain piipahtaisi.
Eli seuraavana sitten Uusi-Seelanti. Yksi niistä maista joissa olen halunnut käydä jo pitkään.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s