Blue Mountains

Perjantaipäivä alkoi aikaisin.  Olin varannut täksi päiväksi opastetun retken Sinisille Vuorille (blue mountains). Opas tuli hakemaan klo 7. Olikin itseasiassa aivan täydellistä lähteä niin aikaisin.  Sillä muut retkien järjestäjät lähtevät matkaan vasta kahdeksalta,  mikä tarkoittaa sitä,  että suuret turistibussit saapuvat samaan aikaan samoihin paikkoihin missä nähtävää on. Tämä minun tilaamani (Dingo Travels) oli pieni toimija ja meillä olikin vain viiden hengen ryhmä. Kaksi kaverusta Kaliforniasta ja pariskunta Hong Kongista.  Mukavaa väkeä kaikki. Opas oli aivan todella mainio. Paras tapaamani opas koskaan. Aivan valtava määrä täällä tietoa todella monelta eri alalta. Hän ajoi  pikkubussia ja samalla kertoi asioita. 

Matka seudulle kesti noin kaksi tuntia, joka kului nopeasti. Vuoret eivät ole korkeita ainoastaan noin 1000 metriä merenpinnan yläpuolella. Ylipäätään tässä maassa ei ole mitään korkeaa,  sillä korkein vuori on noin 2200 metriä. No jos ei vuoret korkeudellaan hurmannut niin kauneudellaan kyllä. Huikean kaunista maisemaa oli helppo ihailla. Aamupäivän ohjelmassa oli myös tutustumista alkuperäisväestöön. Se tapahtui noin 45 minuutin esityksen muodossa.  Kaksi miestä ja yksi nainen kertoivat historiaa,  tanssivat ja lauloivat. Ehkä vähän turhan turistimainen juttu,  mutta opinpahan uutta. Esityksen jälken lounas läheisessä kaupungissa ja lounaan jälkeen paluumatka, jonka aikana piipahdimme eläintarhassa katsomassa paikallisia eläimiä (kenguru,  dingo, emu, vompatti,  koala jne. )

Reissun viimeinen juttu oli 45 minuutin jokiristely Sydneyn satamaan.  Kivaa sekin ja mukava oli nähdä kuuluisa oopperatalo mereltä päin. Ilta meni syödessä ja tietenkin myös paikallisessa baarissa.

Lauantaina halusin nähdä enemmän kaupunkia. Hyppäsin bussiin ja kiertelin yhteensä varmaan kolme tuntia. Ja onneksi tein sen,  sillä kaupunki on upea. Toinen toistaan viehättävämpiä asuinalueita. Ihmiset näyttivät ottavan rennosti ja istuivat terasseilla ja pelasivat palloa puistoissa. Täällähän on siis talvi nyt ja mukavaa on ollut laittaa kunnolla vaatteita päälle ulosmentäessä. Viileä ilma tuntuu raikkaalta ja kotoisalta. Bussiseikkailun jälkeen menin vielä muutamaksi tunniksi modernintaiteen museoon tuulettamaan päätä ja kokoamaan ajatuksia. Kaikenkaikkiaan mainio päivä. Tosin olisin voinut käyttää enemmän aikaa ja vaivaa hyvän ravintolan etsimiseen. Olin ajatellut että ansaitsen tämän päivän perusteella saakutin ison pihvin,  mutta ei osunut pihvipaikkaa matkanvarrelle.

Tänään sitten matka jatkui. Tilasin eilen respasta kyydin lentokentälle.  Tulivat hakemaan sovitusti klo11. Siinä asioin respassa englanniksi ja sitten jossain vaiheessa respan tyttö totesi suomeksi, että Suomesta olet. Jatkettiin juttua suomeksi. Mutta tosiaan siis lentökentälle,  josta lento lämpimälle seudulle eli
kaupunkiin nimeltä Cairns. Kolmen tunnin lento ja perillä hotellissa klo 18. Eipä tänään ehtinyt juuri mitään erikoista tehdä,  mutta huomenna aikaisin aamusta alkaa tämän reissun sukellusosuus. Seuraavat kolme päivää asun laivassa ja sukeltelen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s