Kioto ja Takayama

Aivan todella ihastuttava kaupunki oli Kioto. Monet pitävät Kioton parhaana puolena sen temppeleitä, mutta minusta taas parasta oli kaupungin kadut ja erilaiset korttelit. Olen suuri temppeleiden ystävä ja toki vierailin muutamissa temppeleissä, mutta minusta ne olivat liian turistikohteita. Ehkä osuin vaan huonoon aikaan, koska hieman ahdisti kun niin monta muutakin ihmistä oli tutustumassa temppeliin. En voi kiistää kauniita rakennuksia, täydellisiä puutarhoja, mielenkiintoista ja jopa uskomatonta historiaa, joka temppeleihin liittyy, mutta minulta jäi löytämättä sellainen temppelialue, jossa olisin vain minä, japanilainen puutarha ja tuuli heiluttamassa puiden lehtiä. Ehkä sellainen löytyy vielä tulevaisuudessa. Nautin enemmän kävelystä ja eksymisistä paikallisiin kortteleihin kuin temppelialueisiin.

Pitkän päivän jälkeen, joka meni oikeasti kävellessä Kiotoa ristiin rastiin, oli upeaa löytää ystävän suosittelemaan Sushi-ravintolaan herkuttelemaan todella maittavilla annoksilla. Uskomaton määrä sushia tuli ahdettua itseensä tunnissa. Sillä aikaa kun herkuttelin linjastolla, niin ravintolan eteen oli muodostunut käsittämättömän pitkä jono. Eli ilmeisesti joku muukin halusi hyvää ja edullista sushia napaansa. Onnistuneen illallisen jälkeen oli vain aivan pakko päästä maistelemaan erilaisia sakeja. Tripadvisor osasi kertoa oivan paikan, missä saattoi englanniksi saada tietoa sakeista ja maistella erinomaisia riisiviinejä. Paikka löytyi ja maistelu alkoi. Minusta saattoi kasvaa maisteluiden myötä suuri saken ystävä.

Hotellissa, jossa Kiotossa yövyin oli myös ”onsen” eli paikallinen kylpylä. Pitkän päivän jälkeen oli enemmän kuin mahtavaa mennä peseytymään kunnolla, kunnolliseen saunaan, jossa lämpöä oli sen 90 astetta ja lillumaan kuumiin ja kylmiin altaisiin. Kiotoon on pakko palata vielä joskus ja viettää enemmän aikaa kuin kaksi ja puoli päivää.

Kiotosta matka jatkui vuoristoon Japanin Alpeille. Juna matka kesti noin neljä tuntia ja reitti oli huikean kaunis. Jylhät vuoret ja upeat vuoristojoet vuorottelivat junan ikkunasta. Perille Takayamaan saavuttiin noin viiden aikaan. Vuorossa oli majoittuminen ja illallispaikan valinta.

Illallispaikaksi valikoitui upea japanilainen ravintola. Paikka oli todella autenttisen oloinen ja ruoka taivaallisen hyvää. Perinteisessä japanilaisessa ravintolassa istutaan näin jäykälle länsimaiselle ihmiselle hieman epämukavassa asennossa, risti-istunnossa matalan pöydän ympärillä, joten jalathan puutuivat vähän väliä. Se ei kuitenkaan millään tavalla haitannut ruokailua eikä todellakaan vaikuttanut siihen tosi asiaan, että ruoka, tarjoilu ja paikan sisustus oli ainutlaatuista.

Tällä hetkellä fiilis on superhyvä ja voin vaan ihmetellä miten upeaa täällä on. Kaikista maailman paikoista, joissa olen vieraillut, on Japani noussut parhaimmaksi paikaksi kaikilla mittareilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s