Kolme päivää ruoastaan kuuluisassa Penangissa meni nopeasti. Tosiaan kaikki malesialaiset joiden kanssa olen Penangista jutelleet ovat maininneet ruoan. Eikä paikka tuottanut ruoan suhteen pettymystä. Asuimme isolla porukalla kivassa resortissa, joka sijaitsi saaren pääkaupungin Georgetownin ja Batu Ferring -nimisen kylän välissä. Tämän paikan sijainti teki liikkumisesta hieman vaivalloista koska kaikki matkat piti taittaa kahdella taksilla. Mutta huikean hauskaa meillä taas oli. Tutustuimme mm. hedelmätarhaan, jossa katselimme, haistelimme ja maistelimme eksoottisia hedelmiä. Opas oli omaa luokkaansa ja toiminut oppaana ehkä noin 100 vuotta. Saimme leppoisasti rakennettua mukavaa ohjelmaa muutaman päivän ajaksi. Kävimme mielenkiintoisia keskusteluita drinkkien äärellä välillä merta tuijotellen ja söimme tietysti hyvin.
Yhden iltapäivän vietimme sadetta paossa China Housessa. Paikka yhdistää taiteen, kahvilan, viinibaarin, ravintolan ja olohuonemaisen tilan. Tilasimme ensiksi kahvia ja kakkua. Niiden jälkeen haimme pöytään ison palan paperia ja väriliituja. Inspiraation toivoomme tulevan maukkaista drinkeistä. Ja aika kivan taideteoksen saimme yhdessä aikaiseksi. Tämän pienen viikonloppuloman viimeisenä iltana söimme todella upean illallisen libanonilaisessa ravintolassa. Uskomattomia makuja ja kauniita kattauksia.
Kotiin pesemään pyykit ja pakkaamaan sillä edessä on viikon matka Japaniin.