Malapascua

Kuinka kummassa mielenkiintoiset sukelluspaikat ovat aina pitkän matkan takana. Tällä kertaa sukellusreissu suuntautui Filippiineille pienelle saarella nimeltään Malapascua. Saari sijaitsee Cebun pohjois-osassa.

Lentomatka Kuala Lumpurista Cebu-saarelle kesti 4 tuntia. Perillä oli auto odottamassa ja edessä neljän tunnin automatka. Ihan ookoo joo,  mutta loppumatkasta jo kypsytti köröttely. Reitti oli kaunis läpi vehreiden laaksojen ja yli yhden vuoren. Välillä ajoimme merenrantaa pitkin ja matkalle osui kymmeniä pieniä kyliä. Samanlaisia tönöjä kaikkialla ja koripallokentät kaikissa kylissä. Sekä kollegani, ihana Teresa että koripallon parissa koko ikänsä viettänyt isäni olisivat varmaan halunneet pysähtyä seuraamaan/pelaamaan/tuomaroimaan jokaista peliä. Mutta me vaan köröttelimme mopojen seassa kohti Port Mayan satamaa. Automatkalla ehti miettiä monenlaista. Ajattelin mm. Tuovi-mummoa, ei joka ei tietääkseni koskaan käynyt ulkomailla,  mutta minä olin taas päätynyt jälkeen kerran toiselle puolelle maailmaa. Enpä tiedä kuinka hulluina mummo pitäisi näitä matkojani.

image

Auto saapui jo pimeän laskeuduttua satamaan. Pimeässä sitten kiivettii kivien välissä laivaan (kuva alla). Kieltämättä oli jännittävää matkata pilkkopimeässä pienessä aallokossa kohti saarta. Venematka kesti about 20 minuuttia ja perillä odotti iloinen ja ystävällinen majoituspaikan henkilökunta. Kamat huoneeseen ja samantien syömään ja nauttimaan virvokkeita.

image

Ensimmäisen aamun valjettua paikka osoitti kauneutensa. Ranta ja meri on uskomattoman upea. Tämä kirvoitti mieleen ajatuksen tänne jäämisestä muutamaksi päiväksi lisää. Vastaanotosta selvisi että huone löytyisi joten siirsimme paluulentoa muutamalla päivällä eteenpäin.  Tämä oli mahdollista mm. senkin vuoksi,  että kiinalaisen uuden vuoden takia Malesian kielenkurssini on peruttu ensi viikolla. Joten täällä ollaan ja nautitaan ja sukellellaan.

image

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s