Toinen sukelluspäivä

Reissun toinen sukelluspäivä oli myös varsin onnistunut.  Järjestelyt ja aikataulut noudattelivat eilistä kaavaa,  eli lähtö aamulla samaan aikaan ja samaisella paatilla taas matkattiin.  Tällä kertaa kohteena oli kuitenkin Richelieu Rock. Tämä paikka lasketaan yhdeksi Thaimaan parhaimmaksi sukelluskohteeksi ja se on muutenkin top ten-listalla maailman parhaimmista. Ja kyllä paikka ihan ansaitusti on listattu yhdeksi parhaimmaksi.

Iso osa sukellusta on hengailu laivalla tai jollain läheisellä saarella.  Matka kohteille kestää yleensä tunteja ja sukellusten välillä vietetään noin puolentoista tunnin pinta-aikaa ennen kuin kroppa on valmis seuraavaan sukellukseen. Kauniina päivänä on mahtavaa vain nauttia laivan kannella auringosta,  lounaasta,  kylmistä juomista ja seurasta.  Suurin osa sukellusta harrastavista on sosiaalista porukkaa ja juttelevat mielellään muiden kanssa.  Heiltä saa myös arvokkaita vihjeitä muista kohteista. Tälläkin kertaa mm. norjalaisen nuoren naisen kanssa kumottiin tiukassa istuvia käsityksiä heidän ja suomalaisten juomakultttuureista. Kyllä meitä vaan pidetään viinaan menevänä kansana,  mutta ainakin siitä voi aina jutella jos ei muuta aihetta keksi.

image

Richelieu Rock on upea sukelluspaikka. Purppuraa korallia vaikka kuinka paljon. Upeita seinämiä ja käytäviä joiden seinustat sykkivät kalaelämää. Kaikenlaisia kaloja huikea määrä. Niin isoja kuin pienempiäkin. Oli ihanas sukeltaa keskellä pikkukalojen parvea. Ja tämä toistui monta kertaa. Virtaus oli täydellinen ja se kuljetti seinämiä pitkin rauhalliseen tahtiin. Tämä teki sukelluksesta vaivatonta ja todella nautinnollista.  Ainoa miinus oli suhteellisen heikko näkyvyys. Täällä on täydenkuun aika,  jolloin yleensä virtaukset ovat voimakkaat sotkien vettä ja kuljettaen mukanaan mm. planktonia. Arvioisin näkyvyyden olleen kuitenkin noin 12 metriä. Tämän sukelluksen kohokohta oli järkyttävän isonkokoinen mustekala.  Kiehtovia ovat. Ja hieman jopa salaperäisiä. Toinen kohokohta oli huippumyrkyllisten lion fish-kalojen parvi.  Erittäin nättejä kaloja mutta myös erittäin myrkyllisiä. 

Mahtava päivä,  joka kruunataan toivottavasti maukkaalla ruoalla ja muutamilla drinkeillä. Tämä on parasta terapiaa vaikka ei olisikaan terapian tarpeessa. Mutta kaikkihan meistä terapiasta hyötyisivät.

Ai niin. Tässä vielä kuva majoituspaikasta. Symppis pikku bungalovi.

image

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s