Sukellellen

Lomalla kun ollaan  niin silloin pitää päästä pinnan alle.  Tämän reissun ekat dyykit suuntautuivat Koh Bon nimiselle saarelle,  joka kuuluu Similan saarten ryhmään. Lähtö oli aamulla hotellilta klo 7.30 ja veneessä oltiin jo hieman kasin jälkeen.  Vaihtoehtoja sukellusreissuille riittää.  Reissun järjestäjiä pelkästään Khao Lakissa on lähemmäksi 50 kpl.  Hinnat ovat suurin piirtein samat mutta sisällöt hieman vaihtelee. Päädyimme ottamaan reissun joka tehdään pikaveneellä. Tällä tavalla olimme jo sukelluskohteella tunnissa. Vaihtoehtona olisi ollut körötellä kolme tuntia hitaalla isolla veneelle joka sekin on lomalla ihan hauskaa.  Tällä kertaa kuitenkin näin.  Ei ehkä ympäristöystävällisin tapa,  mutta lohdutuksena todettakoon että paatti oli täynnä (12 sukeltajaa + oppaat + miehistö),  ettei joutunut ihan kahdestaan pikaveneellä lähteä sukeltamaan.

Päivän eka sukellus oli oikein hyvä.  Paljon kaloja kaikissa väreissä ja eri kokoisia.  Oli aivan kuin olisi taas akvaariossa sukeltanut. Tässä kohteessa korallit eivät olleet erityisen näyttäviä tai värikkäitä,  sillä paikka oli enemmänkin kovaa korallia,  isoja kiviä ja kalliomuodostelmia,  jotka muodoiltaan olivat huikean kauniita.  Mutta kalojen määrä oli mahtavaa. Eräs vaikuttavimmista oli upean vihreä Napoleon-kala joka oli minun kokoinen.  Hänellä oli kaverinaan Kallion syventeessä joukko mustia sweet lips-kaloja.  Hienoja olivat kaikki. Matka veden alla sujui todella rennosti,  koska lempeä virtaus kuljetti mukavasti kallion seinämää pitkin eikä kertaakaan tarvinnut potkia vastavirtaan. Meri oli siis armollinen.

Merestä on tullut vuosi vuodelta tärkeämpi ja tärkeämpi elementti minulle. Keski-Suomessa järvissä kasvaneena vesi on tuttu elementti mutta meri on enemmän kuin vain vettä. Kunnioitan ja pelkään merta samaan aikaan.  Jos jossain niin keskellä merta tuntee oman pienuutensa,  haavoittuneisuutensa ja joutuu olemaan kasvokkain pelkonsa kanssa. Meren armottomuus myös kiehtoo. Sen voima ja ennakoimattomuus vetää nöyräksi ja hiljaiseksi.  Lähden aina sukellusmatkoille todella nöyränä ja samaan aikaan toivon,  että meri olisi armollinen ja näyttäisi suotuisan,  parhaan puolensa.

Ekan sukelluksen jälkeen oli vuorossa lounas.  Veneeseen oli katettu todella maittava thai-buffet,  jonka sulatteluun oli reilusti aikaa. Veneen katolla maaten ja ruotsalaisten kanssa höpisten aika kului sutjakkaasti. Reissussa oli mukana myös yksi ranskalainen mies,  joka ei puhunut muuta kuin ranskaa. Sain taas kamalat angstit itseäni kohtaan siitä etten puhu ranskaa. Kävi jotenkin niin sääliksi kaveria kun kukaan ei hallinnut hänen kieltään.  Toivoin,  että kunpa voisin jutella ja kääntää englanniksi kerrotut asiat hänelle.  Saan tämän saman angstin aina oli mikä kieli tahansa kyseessä.  Kuinka älyttömän siistiä olisi osata kaikkia maailman kieliä. 

No niin. Kun lounas oli syöty ja pinta-aika ok,  oli vuorossa päivän toinen sukellus.  Ja sitten se tapahtui. Olimme olleet vedessä noin kymmenen minuuttia kun pääsimme eräänlaiselle kiviesiintymälle. Siellä se sitten uiskenteli. Pikkuauton kokoinen manta. Aivan julmetun iso,  upea ja kunnioitusta herättävä olento. Upeiden sulavien liikkeiden avulla se pyörähteli usean minuutin ajan edessämme kuin esitelläkseen kuinka se on meren kuningatar. Siitä se sitten sulavasti hävisi jonnekin meren sineen. Mantan näkemisen jälkeen piti palauttaa itsensä nauttimaan myös niistä muista meren asukeista. Sukelluksen aikana näkyi paljon upeita kaloja,  merikäärme ja yksi suhteellisen iso mustekala. Aika jees sukellus siis.

Toisen sukelluksen jälkeen alkoi kotimatka joka meni nopeasti. Loppupäivän ohjelmassa oli  syömistä, auringonlaskun ihailua ja hierontaa. Ei paskempi päivä ollenkaan.

image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s