Lomalla lomalla

Vaikka arki on hurjan kivaa Kuala Lumpurissa niin kyllä sitä vaan jotenkin kaipaa myös rauhallisempaan paikkaan.  Mulla on pitkään ollut sukelluslistalla Thaimaan Similan ja nyt on aika toteuttaa tämä haave.

Similan on yksi Thaimaan parhaimmista mestoista sukeltaa ja kaikki jotka ovat siellä olleet ovat sitä kehuneet.  Eli lennot siis Kuala Lumpurista Phukettiin ja siitä sitten resortin  tarjoamalla kyydillä reilun tunnin matka Khao Lakiin.

Huh huh kun laskettiin väärin lähtöaika kodista,  sillä taksi tuli aikalailla minuutin kuluttua tilaamisesta mutta ruuhka oli taas kova. Tällä kertaa päädyimme menemään koko matkan kämpiltä KL Sentral asemalle taksilla sen sijaan,  että olisimme menneet monoraililla. Matka kesti ja kesti ja kuin viimein olimme perillä niin emme saaneet enää tsekattua laukkuja sisään juna-asemalla. Täällä on huikean hyvä systeemi mikäli olet menossa junalla lentokentälle,  ja lennät Malaysian Airlinesin lennolla,  voit tsekata laukut lennolle jo juna-asemalla. Laukut pitää tsekata sisään kaksi tuntia ennen lentoa.  No tultiin tästä aikamääreestä viisi minuuttia liian myöhään paikalle.  Ei se mitään,  sillä sitten vain ostamaan lippuja lentokenttäjunaan ja juoksu junalle kera matkalaukun.  Missattiin juna muutamalla sekunnilla. Junia onneksi menee ruuhka-aikaan vartin välein,  mutta olimme jo tässä vaiheessa auttamattomasti myöhässä. Teimme junamatkan aikana strategian,  että toinen meistä lähtee junalta suoraan lähtöportille ja toinen menee räpyttelee silmiään matkalaukkujen tsekkaukseen jos vielä saisi laukun mukaan lennolle vaikka lennon lähtöön siinä vaiheessa oli vain 35 minuuttia (huom. Kyseessä kansainvälinen lento). Jos laukkua ei saisi enää ko. lennolle niin sitten toinen ottaisi seuraavan lennon ja tulisi laukun kanssa perässä.   Suuret siniset silmät ja lehmän silmäripset tekivät tehtävänsä ja laukku saatiin kuin saatiinkin mukaan matkaan.

Ja niin noustiin tyytyväisenä koneeseen.  Kyseessä oli uusi kone jota oli täydennetty hymyilevillä henkilökunnan jäsenillä.  Lento lähti portilta ajoissa ja palvelu oli priimaa.  Taivaalliset tarjoilivat olivat superystävällisiä ja supersuloisia. Puolentoista tunnin lennon aikana he saivat tarjoiltuna välipalan ja kaksi kierrosta juomia.  Tällä kertaa päädyin valkoviiniin molemmilla kierroksillä (Äiti!  Yleensä siis otan vain vettä). Ihanaa oli myös se ettei lennon aikana yritetty kaupata yhtään mitään. Ja nyt sitten valitusosuus.  Arvostan toki suomalaista Finnairia mutta liekö kululeikkausten syytä,  niin palvelu on joka kerta ollut karseaa. Siellä laahustetaan kärryn kanssa koska varmaan liitto on asettanut rajan tehokkuudelle suhteessa tuntipalkkaan. Lennon aikana tädit ja sedät löytyvät koneen takaosasta syömästä salaattia ja lukemassa iltapäivälehtiä. Ja tämä varmaan sen takia koska ammattiliitto on  niin kehoittanut.  Jos oikeasti halutaan parantaa tulosta niin palveluun kannattaa panostaa ja kunnolla. Hymyä naamaan,  ryhtiä ja puhtia työntekoon.

image

Mukavan lennon jälkeen vastassa oli mukava heppu kyltin kanssa valmiina kuskaamaan majapaikkaan.  Matka kesti reilun tunnin.  Majoittuminen Phukhaolak resorttiin ja loma alkakoon.

image

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s