Langkawi ja Koh Libong

Pitkään odotettu rantaloma on täällä. Huikeaa päästä kaupungista pois. Pidän kaupungeista, mutta pohjimmmiltani olen luontoihminen. Kaipaan kaupungissa luontoon ja luonnossa kaupunkiin. Näiden fiilisten kanssa sitten pallotellaan ja yritetään löytää balanssi.

Kivuton ja hyvin rauhallinen siirtyminen kämpiltä kentälle onnistui käyttämällä Klia Express -junaa. Se lähtee KL Sentralin asemalta, kestää 33 minuuttia ja maksaa 35 ringettiä. Lentokentältä oikein sähläysvapaa lento AirAsialla Langkawin kentälle, lennon kesto oli 50 min. Taksilla hotelliin Kuahin kaupunkiin, muutamien verovapaiden suklaiden osto ja nukkumaan. Aamulla sitten oli kello soimassa ensimmäisen kerran kolmeen viikkoon. Pientä harmitusta se aina vaan aiheuttaa. Mikä siinä onkin, että herätyskellon piippaminen potuttaa vaikka tiedossa olisi mahdollisesti vaikka kuinka kiva seikkailu?

Langkawissa oli ihan tarkoituksella ajatus viipyä vain yksi yö, koska alueen hoteilleissa on vielä korkean sesongin hinnat jotka ovat huikeita. Pitää palata pidemmäksi aikaa tutkimaan Langkawia joskus myöhemmin keväällä, kun hinnat ovat laskeneet. No mutta tänään sitten aamulla matkasimme viisi minuuttia hotellilta satamaan (Kuah Jetty) josta lautat Thaimaahan lähtevät. Olin siinä uskossa, että lautta lähtee klo 9 ja että sisään voi marssia vaan vilauttamalla tulostettua etukäteen ostettua lippua. Pokalla marsin Thaimaa-kylttien suuntaan ja ei muuta kuin jononjatkoksi. Ennen turvatarkasta lipun kerääjän luona selviää, että a) pitää käydä jollain tiskillä hakemassa lippu ja että b) tämä on väärä laiva. Ystävällinen turvatarkastussetämies lähtee ohjaamaan oikealle tiskille lippua varten. Siinä sitten selviää, että tosiaan omanlainen sininen lippu pitää kirjoittaa ja että laiva lähtee 9.30. Lippu saatiin ja ekaan laivaan noustiin. Meri oli hyvällä tuulella ja kahden tunnin matka Koh Lipelle sujui hyvin. Lipellä sitten maihin (long tail boatilla), ensimmäinen kerta pitkään aikaan paljaat varpaat vihreään mereen ja marssiminen hakemaan passeja, jotka oli luovutettu laivahenkilökunnalle Langkawissa. Passit kourassa rantahietikon kojussa sijaitsevaan maahantulotarkastukseen hakemaan passiin leima. Siitä sitten ohjattiin takaisin johonkin long tail boattiin ja kuljetus kelluvalle laiturille. Laiturilta isoon lauttaan ja kohti Koh Libongia. Ja aurinko paistoi. Auringolla on uskomaton voima minun hyvinvointiin. Hymyiltiin kilpaa auringon kanssa lautan kannella.

Kuala Lumpurin jälkeen ilma tuntuu mahtavan raikkaalta. Meri-ilma varsinkin saa aikaan puhdasta onnea ilmanpuhtaudesta. Huomaan vasta nyt, että KL:n ilmanlaatu ei ole sieltä parhaasta päästä. Kuten jo aikaisemmin kirjoitinkin niin 400 uutta autoa per päivä ei ainakaan paranna ilmanlaatua. Sähköautoihin Malesiassa ei ole panostettu koska maa tuottaa öljyä ja löpön hinta on alhainen. En tiedä ollenkaan millaisia ympäristöohjelmia paikallisilla yrityksillä on ja millainen on maan ilmastopolitiikka, mutta eiköhän se selviä ajankanssa. Onneksi Kuala Lumpurissa on jonkin verran suuria puistoja ja ydinkeskustan ulkopuolella paljon vihreää, joka osaltaan auttaa pitämään ilmaa parempana.

Vaikka siirtymisissä lautoilla saarilta toisille kestää aina tunteja niin ne ovat mukavia hetkiä oppimiselle. Paljon aikaa ajatella, muistella juttuja ja yritää harjoittaa mindfulnessia. Hengitellä rauhassa, antaa ajatusten tulla ja hyväksyä omat ajatuksensa ja tunteensa. Tehdä lupauksia yrittää olla parempi ihminen ja unohtaa lupauksensa itselleen. Ei tarvitse yrittää keskittyä olennaiseen kun ei tiedä mikä on olennaista.

Koh Lipelta lautta jatkoi vielä kaksi tuntia ja matkalle osui kauniita saaria. Lautta saapui Hat Yaon satamaan. Sieltä osa matkustajista jatkoi maantietä pitkin Trangiin ja osa toisella laivalla Koh Lantalle, Phi Phiille ja Phukettiin. Ja me puolestaan hyppäsimme vielä pieneen Long Tail -veneeseen ja matkasimme Koh Libongin laiturille. Laiturilta otimme mopotaksin Koh Libong Beach Resorttiin.

Täällä on hyvä olla. Rauhallista, lintujen laulua, meri ja hyvää ruokaa.

2015/01/img_0386-1.jpg

2015/01/img_0371.jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s