Kahvittelua ja hierontaa sadepäivinä

Onneksi tässä kaupungissa tekeminen ei lopu kesken mikäli sää on sateista. Ja nyt on ollut viimeiset viikot harmaata ja sateista, mutta se tekee kaupungissa olosta ehkä jopa hieman inhimillisempää kuin jos aurinko porottaisi kuumasti kirkkaalta taivaalta. Sateet tulevat ja menevät ja niiden kestoa ja voimakkuutta ei koskaan voi ennalta arvioida. Sateet ovat myöskin pitäneet kaupungin keskustan ilmanlaadun suhteellisen hyvänä. Kahviloita on aivan joka kadun kulmassa ja ihan hyvää kahvia niistä saakin. Eniten on ehkä koukuttanut Starbucks ja San Francisco –ketjujen kahvit. Molemmissa hyvät valikoimat myös jäisiin kahveihin, joihin ei voi olla ottamatta kermavaahtoa päälle.

Toinen oivallinen tapa viettää sadepäivää on hieronta. Löytyi ihan sattumalta joku randompaikka ihan tästä läheltä ja sen päätin testata. Oli ehkä turhan kallis verrattuna siihen, että menemällä hieman ydinkeskustan ulkopuolella netin mukaan todella halpoja paikkoja löytyy. Samoin paikalliset kuponkiuutiset, eli Groupon tarjoaa hyviä diilejä. Mutta tämä paikka, missä kävin, oli aivan mainio. On ollut tässä jotenkin selkä semisti jumissa kaiken istumisen ja möllöttämisen jäljiltä, joten auki se oli saatava ja se saatiin auki. Hieroja oli todella pieni kiinalainen mies Ahphi nimeltään (eli Ahti vaan), mutta hän kyllä murjoi oikein kunnolla. Ei ollut mitään hellävaraista silittelyä, vaan kunnon vääntelyä ja taputtelua. Vaivuin minuutti minuutilta vain vetelemäksi ja tunsi kuinka selkäkin liikkui taas normaalisti. Saattaa olla, että menen Ahdin käsittelyyn toisenkin kerran. Olen yrittänyt tuossa alakerran salilla aina treenien jälkeen venytellä selkää, mutta en vaan saa sitä sellaiseksi kuin se voisi olla. Ehkä jooga auttaisi tai personal trainer. Salin henkilökunnan mukaan siellä pitäisi alkaa meille asukkaille jooga tammikuussa, joten sitä pitää ehdottomasti käydä kokeilemassa. Huhut kertovat myös Zumban alkamisesta, mutta siihen suhtaudun vielä vähän varauksella.

Surulliset tulvat ja AirAsian lento-onnettomuus

Sydän syrjällään olen seurannut tulvien aiheuttamaa tilannetta Kaakkois-Aasiassa, vielä ei näytä monsuunit hellittäneet, joten suuri hätä on siellä paikallisilla ihmisillä. Onneksi median tietojen mukaan alueella on kovasti saatu jo ruoka- ja juoma-apua. Kestää tosi pitkään, että ihmiset pääsevät koteihinsa korjaamaan tulvien tuhoja ja aloittamaan arkea. Osassa Koillis-Aasiaa vesi on alkanut jo laskea ja ihmiset ovat päässeet hankkimaan esimerkiksi bensaa ja polttoöljyä, jotta ainakin generaattoreita saadaan käyntiin. Ei tässä surkuttelu auta eikä tilanne sillä parane, mutta eikai myötätunto koskaan ole pahasta. Kaikkea hyvää ja todellakin parempaa uutta vuotta toivon Malesialle.

Toinen järkyttävä uutinen on AirAsian koneen putoaminen mereen. Viimeisempien tietojen mukaan koneen putoamispaikka on saatu aika hyvin selville, sillä merestä on löytynyt sen näköisiä esineitä, että voisivat kuulua ko. lentokoneelle. BBC:n mukaan alueelta olisi nostettu yli 40 hengen ruumiit pelastus- ja etsintälaivaan. Tätä ei ole vielä kuitenkaan tähän mennessä varmistettu. Aivan kamala onnettomuus ja koettelee taas Malesiaa tämäkin sillä AirAsia on malesialainen lentoyhtiö. Jos tässä tapahtumassa on jotain hyvää, niin se on se, että kone on todennäköisesti löytynyt, eikä edelleen kadoksissa niin kuin keväällä kadonnut Malesian Airwaysin kone. Epävarmuus on yksi kaikkein inhottavimmista tunteista.

Itse olen useaan kertaan lentänyt AirAsia-koneilla ja matka on aina mennyt mallikkaasti. En ole koskaan osannut pelätä koneeseen astuessani. Uskon, että en tule pelkäämään kun seuraavan kerran lennän ko. yhtiön koneilla. Nämä ovat aina yksittäisiä järkyttäviä tapahtumia ja sen varassa ei kannata jättää toteuttamatta unelmia ja sellaisia matkakohteita jossa on aina halunnut vierailla.

Surullisten uutisten keskellä aina pysähtyy, mutta samalla se nostaa toivoa paremmasta huomisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s