Tapaninpäivää ja tulvatilannetta

Kyllä taitaa joulu olla tältä vuodelta vietetty. Joulupäivä meni rauhallisissa merkeissä ja pieniä makumatkoja tehden. Taiwanilainen ravintola (KiKi) tarjosi huikean maittavan jouluaterian, joka ei millään muotoa ollut se sellainen perinteinen jouluateria vaan perinteistä taiwanilaista safkaa. Tarkoitus oli lähteä ulos, mutta täällä oli todella upea myrsky. Vettä tuli kaatamalla ja upeaa salamointia pilvenpiirtäjien välissä ja päällä. Tapaninpäivänä ei satanut juuri ollenkaan, joten pääsi rauhassa tallustelemaan puiston reunaa ostarille lounaalle ja kuuntelemaan aivan sairaan hyvän bändin esiintymistä. Heillä oli todella laajalla kirjolla biisejä, osa jouluisia ja osa ikivihreitä.

Pienen ostarikeikan jälkeen vuorossa lounasta sushipaikassa. Hyvää oli sekin. Illalla sitten muutamaan baariin pelaamaan biljardia ja ihmettelee menoa ja meininkiä.

Tulvat

Erityisesti Koillis-Malesia kärsii todella pahoista tulvista tällä hetkellä. Yli 100 000 ihmistä on evakoitu, koska veden pinta on noussut dramaattisesti todella laajoilla alueilla. Täällä tuntuu koko kansa osallistuvan katastrofiin tavalla tai toisella. TV:ssä on koko ajan tilinumeroita, joihin lahjoituksia tulvien uhreille voi tehdä. Samoin useisiin kauppakeskuksiin on tullut keräyslippaita ja osaan ostareista myös pisteitä, joihin voi käydä lahjoittamassa esimerkiksi vaatteita tulvien uhreille. Sosiaalinen media elää vahvasti hengessä mukana. Esimerkiksi hästägillä #prayformalaysia pystyy seuraamaan twitterissä viimeisimpiä uutisia tulvista. Hätä on todella suuri ja erityisesti juomaveden puutteesta kärsitään jo laajasti. Tulvissa kärsii myös aina eläimet, mutta onneksi niiden pelastamiseen on koottu omia tiimejä, jotka sekä keräävät avustuksia, että noutavat eläimiä ja lemmikkieläimiä turvaan. Toivotaan nyt kovasti, että monsuunisateet loppuisivat ja tulvat saataisiin pian kuriin, jotta ihmiset pääsevät takaisin koteihinsa elämään arkea.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s