Askeleita

Minulla oli aikoinaan työkaverina Akateemisessa kirjakaupassa hurmaavaa eläköitymistä odottava rouva. Hän keräsi askelia. Hänellä oli taskussaan pieni mittari, joka raksutti ja laski rouvan jokaisen askeleen. Hän oli asettanut itselleen tavoitteen saada 10 000 askelta joka päivä. Aina kun piti lähteä käymään rahanvaihdossa toisella puolella Stockmannia, hän meni iloisesti. En silloin oikein ymmärtänyt moista. Mutta nykyään kannan ranteessa Polarin Loop –laitetta, joka laskee askeleita. Mutta kyllähän ranteessa roikkuva ihmelaite tekee muutakin. Näyttää mm. kuinka paljon olen kuluttanut kaloreita päivän aikana. Lisäksi hommaan kuuluvasta sovelluksesta voin käydä tsekkaamassa muitakin aktiviteettijuttuja. Kuten esimerkiksi sen, kuinka monta tuntia (tai prosenttia) nukuin yöllä rauhallista unta. Kiehtovaa seurata omia askeleita ja kaloreita.

No eilen tuli askeleita (klo 22.30 mennessä) 12 856. Minusta se on hyvä saavutus. Mutta eilen olikin poikkeuksellisen aktiivinen päivä. Päivä alkoi pyöräilyllä. Näkymät 20 kerroksen kuntosalilta on kivat ja erityisen säväyttävät juuri aamun valjettua, mikä tarkoittaa hieman ennen kello seitsemää. Siellä kun polkee niin voi katsella Petronas-torneja, jotka jollain tavoin ovat tämän kaupungin maamerkkejä. En saanut aamulla salin ilmastointia päälle, joten hiki virtasi oikein kunnolla, hyvä niin. Kuntoliikuntaa pitää muistaa harrastaa, että jaksaa seikkailla.

Puhelinliittymä
Nyt myös käytössä paikallinen puhelinliittyvä. Liittymä löytyi Plaza Low Yat-ostarilta, jonne on koottu it-juttuja todella monipuolisesti. It-jutuilla tässä tarkoitetaan, puhelimia, telkkareita, liittymiä, kaapeleita ja kaikkea mistä alan ihmiset ovat kiinnostuneet. Itseäni ne eivät kiinnosta, kun en niistä mitään ymmärrä. Aivoni sulkeutuvat ottamasta vastaan mitään tietoa kun näen tai kuulen jotain it:hen liittyvää. Tämä on tiedostettu valinta ja onneksi kaikilla ihmisillä näin ei ole. Kivasti noin 10 paikallisen rahan määrällä sai sim-kortin, jolla pääsee koko ajan hitaaseen nettiin. Tämä hyvä, koska esimerkiksi WhatsUp-sovellus on huikean kätevä viestittelyyn. Uusi paikallinen puhelinnumeroni on +60 11 235 18261. Siihen saa soittaa ja laittaa viestiä. Toki ihan kotimaan numeroonkin voi laittaa viestiä.

Kävelysilta
Kuinka kätevästi täältä seudulta pääsekään aivan kaupungin keskustaan. Ovat paikalliset rakentaneet ilmastoidun kävelysillan joka lähtee Pavillion-ostarilta Bukit Bintagista ja päättyy KLCC Suria-ostariin aivan ydinkeskustassa. Eli pelkistetysti sanottuna tämä silta tekee liikkumisesta kahden todella tärkeän paikan välillä helppoa ja kivaa, nimittäin KL:n suosituimman ruokakadun (Jalan Alor) ja Petronas-tornit. Tälle ilmastoidulle putkelle tulee pituutta noin 600 metriä. Ja sitä pitkin on todella kiva talsia, kun ei tarvitse poukkoilla autojen välissä ja yrittää ylittää katuja, varsinkin kun täällä autot ajavat väärällä kaistalla. Pääni ei vielä muuten ole oppinut katsomaan vasemmanpuoleisen liikenteen takia ensiksi oikeaan ja sitten vasempaan. Lisätään tämä oppiminen reissun henkiseen oppimishaastepäiväkirjaan.

Lounaaksi sushia
Miellyttävä ja ennen kaikkea hauska sushipaikka löytyi KLCC Suria –ostarilta. Linjastolla pyöriä huikeita juttuja, ja siitä kerätyt lautaset olivat värikoodein hinnoiteltu kahdesta kuuteen ringettiin (0,5-3euroa). Lautasia kertyi, mutta loppulasku ei ollut päätä huimaava. Ja parasta ehkä linjastolla syömisessä oli se, että annokset valmistettiin ja laitettiin siihen linjastolle aivan siinä nenän edessä. Mukava tapa syödä.

Kirjakauppa
Löysin myös kirjakaupan nimeltään Kinokuniya. Ja vieläpä huippuhyvän. Todella paljon kirjoja aivan kaikista mahdollisista aiheista. Selkeät hyllyt, ystävällinen henkilökunta ja niin siinä sitten kävi, että kasa kirjoja lähti mukaan. Ostin niin sanakirjan kuin myös muita malaijin kielen oppikirjoja (ja myös paikallisiin maisemiin sijoittuvia dekkareita).

Valtavan mukava päivä!

kuva-1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s